Nahořanský lvíček

NAHOŘANSKÝ LVÍČEK
V neděli 15.6.2008 se v Nahořanech uskutečnila sportovní akce pro děti NAHOŘANSKÝ LVÍČEK – ,,Hurá na kolo”.Organizátorky akce byly Stanislava Tupcová a Zdeňka Zákravská, které získaly finanční příspěvek od OÚ v Nahořanech a z grantu pro podporu činnosti s mládeží, který vyhlásila MAS Mezi Úpou a Metují. Jejich snahou bylo připravit pro děti akci, při které se měli možnost společně sejít a pobavit se. S přípravou a průběhem akce pomohli členové a členky SDH Nahořany, dobrovolníci z řad rodičů a místní mládež.
Na trase, která měřila 5,5km byly připraveny situace,s kterými se děti běžně mohou potkat při vyjížďce na kole.Učily se jak ošetřit drobná poranění – základy zdravovědy, jak se chovat při jízdě na kole po hlavní komunikaci, poznávaly rostliny, zvířata, vyzkoušely si střelbu ze vzduchovky a překonávaly přírodní i připravené překážky.
Mladší děti zdolávaly trasu s rodiči, starší mohly vyrazit samy.Cyklistická helma byla podmínkou závodu. Nejmladšímu účastníkovi sportovního odpoledne byli 2 roky.
Vyhlášení vítězů, rozdání sladkých odměn, drobných dárků a opékání vuřtů ukončilo nedělní sportovní klání.
Ivana Rousková

 

Author: Ivana Rousková