Zvěřinové hody

Zvěřinové hody pro občany.
Myslivecké sdružení v Nahořanech má v současné době 19 členů. Již několik let jsme zvažovali, jak bychom umožnili občanům ochutnat zvěřinu z našeho revíru. Nebylo to možné dříve, pokud se našemu hospodáři podařilo ulovit divočáka.
Rozhodli jsme, že ulovené srnčí před koncem roku nebudeme rozdělovat na díly a vše přenecháme na zvěřinové hody, které uspořádáme v jídelně a.s. Nahořanská. Za pomoci všech členů jsme připravili jídelnu a rozdělili si úkoly pro zajištění akce. V kuchyni vládla p.Vaculová a pomáhali jí ženy myslivců.O mytí nádobí se starali mladší členové z našich řad.
Na jídelníčku jsme si mohli vybrat ze čtyř jídel : divočák na česneku, srnčí na smetaně, srnčí guláš, sekaná. Uvedená jídla nám připravilo SOU v Novém Městě nad Metují. Všichni občané, jak místní i přespolní, byli spokojeni jak s kvalitou, tak i s množstvím jídla, které si vybrali.
Byla to velmi vydařená akce, za což děkuji všem, kteří se zúčastnili a odvedli dobrou práci. Nebylo ani jediné reklamace, ani jiné kritiky, což se u podobných akcí velmi často stává.
Až se budete toulat přírodou, která se nám tak rychle mění před očima, věřte, že naší snahou je jí zachovat i pro další generace. Snažte se nám při tom pomoci.
Jaroslav Ott

Author: Jana Hlávková