Sraz rodáků

Sraz rodáků v Nahořanech
            Dne 10.7.2010 se Nahořany probudily do velmi teplého dne. Sraz rodáků obcí Nahořany, Dolsko, Městec, Lhota u Nahořan a Doubravice se vydařil navzdory tropickému počasí.
            Sraz rodáků začal ve 13 hodin v kostele sv.Josefa v Nahořanech, kde se konala mše svatá. Pozvání přijal i pan místostarosta Petr Hable z Nového Města nad Metují.
Po skončení mše se občané přesunuli k památníku padlých, kde byly položeny věnce. Celý průvod došel za doprovodu dechové hudby Stavostrojka z Nového Města nad Metují až na náves, kde pan starosta Václav Pavel pozdravil místní občany i rodáky.
            Během slavnostního dne byl připraven bohatý program plný zábavy. Přítomní mohli shlédnout výstavu historických fotografií obcí v místní základní škole, nahlédnout do kroniky obce, školy i místních spolků. Vystoupilo družstvo veteránů hasičů Nahořany a potleskem byla odměněna i nejmladší přípravka mladých hasičů
            Malování na obličej s rádiem MAGIC ocenily především naši nejmenší.
V podvečer vystřídala dechovou hudbu Stavostrojka skupina Františka Macka z Nového Města nad Metují.
            Během dne se rodáci zapsali do pamětní knihy a byla možnost si zakoupit publikaci ,,Ve stopách času,, , která byla vydána u příležitosti srazu rodáků. Kdo si ji nestihl zakoupit, může tak učinit na obecním úřadě.
          Ohňostroj potěšil všechny přítomné a pak už se jen dobře jedlo a tančilo dlouho do noci. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě srazu rodáků podíleli. ,, Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají moc ,, to jsou známá slova z písně Jana Wericha, která vystihly práci všech zúčastněných.
                                                                                                                                 Ivana Rousková

Author: Ivana Rousková